I Wish They All Could Be Peirce Girls. - Georgia On A Fast Train

Energidrik

Hvad er energidrik?

Energidrik bruger man til at få mere energi på en nem, billig og hurtig vej. De indeholder sukker, vand, koffein og de fleste sorter indeholder osse bl.a. taurin, maltdextrin (sødestof), kreatin, B-vitamin, guarana eller ginseng. Mange mennesker synes at energidrik er farlige, fordi de mener at de indeholder så meget koffein, men en dåse på ca 33 cl indeholder mindre koffein end en kop kaffe. Men de indeholder mange andra ingredienser og nogle forsker har sagt at dem der har problem med hjertet eller har haft det i sin familie skal førsøge at undgå at drikke energidrikker.
Før november 2009 var det kun lovligt at sælge 25 cl dåser med 150 mg koffein/l, men efter 2009 er det tilladt med op til 320 mg/l.


Hvad bruges det for?


Energidrik bruges bland andet i træning, forskellige sportsgrene, at orke køre bil eller andre aktiviteter som kræver fokus, f.eks. prøver i skolen. Flere undersøgningar viser at energidrikke giver energi og forbedrer den fysiske formåen, men hvilken effekt det virkelig giver er der stadig mange kontroverser og forskellige meninger om. En del drikker det for at orke med sit arbejde eller et møde. Eller bare til at drikke fordi det smager godt.

Hvad sker i kroppen?


De første 10 minutter

Din krop reagerer ved alt koffein og din hjerterytme og blodtryk stiger.

15-45 minutter

Alt koffein fortsætter at stimulere dig imens du drikker den og din koncentration forbedres.

30-50 minutter

Din krop har nu absorberet alt koffein og nu begynder din lever reagerer ved at absorbere sukkeret.


1 time

Din koffein- og sukkerniveau bliver laver og du oplever at din ”sugarkick” er ved at falde.

5-6 timer

Nu er din koffeinniveau blevet halveret.

12 timer

Dine blodbaner er nu helt fri fra koffein. Det kan dog variere fra person til person exakt hvornår.

12-24 timer

Din krop får abstinens fra koffein, og sender ud signaler (for eksempel hovedpine) på at den behøver en ny omgang med koffein.